Foredrag – mit liv med regn

Jeg glæder mig til at mødes med dig  d. 2. Marts kl 19.30 i Havnehuset på Venø. Jeg vil tale om hvordan mit liv, hvordan mange menneskers liv er som regn. Hvordan det kan være trist og trøstesløst som heldagsregn, hvordan det kan være præget af truende sorte tordenskyer, der får en til at krybe i ly og holde sig indendøre. Men det kan også være livgivende og dufte friskt og klart og virke rensende.

Jeg vil tage afsæt i det kapitel, der hedder “Lissom regn”, og fortælle om, hvordan det både handler om min barndoms oplevelser med mad og formaninger om at holde igen, og om min fars humørsvingninger.

Jeg vil dele ud af mine erfaringer fra mobning over venskab, kærlighed, usikkerhed, selvsikkerhed og hele vejen til værdien af komælk og problemet med sukat. Mælk kan lægge sig som en beskyttende hinde, blød og trøstende. Som modermælk.
Jeg vil også afsløre lidt om mine næste romanprojekter, hvoraf det ene er en historisk roman, der foregår på denne egn.

Forfatteren er gået i kloster!

Ja, det er sandt.

Jeg er bor på Ørslev Kloster mens jeg lægger sidste hånd på manuskriptet til min næste roman.

Her er mageløst og inspirerende på alle måder, og samtidigt med en familiær og hjemlig stemning. Manuskriptet er kommet op på bordet så det kan suge lidt af de mange smukke stuers historie til sig.

De 350 siders manuskript beskriver 2 søstres ydre og indre konflikter igennem et begivenhedsrigt og skæbnesvangert døgn. De to søstre er vokset op delvis adskilt fra hinanden, den ene med moren, den anden med faren. Handlingen foregår fortrinsvis i Danmark, men vi kommer også lige et smut til Pakistan, hvor faderen er født.

Her får du lige en lille bitte smagsprøve:

Hun er næsten hjemme. Der er mindre end firehundrede meter hen til deres hus, når man drejer rundt om det næste hjørne. Men eftersom hun er holdt op med at bevæge sig er der stadigt det samme stykke vej hjem. Hun ser underligt livløs ud som hun ligger der i sneen midt på vejen, men hendes hjerne kører derudad i et forrygende, hæsblæsende tempo, som om den er helt uden forbindelse til den situation hendes krop befinder sig i.

Efter klosteropholdet er mit manuskript klar til at blive sendt ud til 5 læsere, og derefter retter jeg det sidste til. Først herefter kommer turen til forlagene. Hvis jeg er heldig er den på vej i trykken om et års tid, men lad os se. Jeg har lært på et manuskriptudviklingskursus ved Peter Adolphsen, at man ikke må give op før man har fået afslag fra 15 forlag. Det er godt at huske på, da der er kamp om pladserne.

Jeg synes romanen er værd at glæde sig til. Håber du vil synes det samme.